Οδικό ταξίδι στο Pacific Coast Highway (PCH)

Μια από τις πιο γραφικές διαδρομές στην Αμερική, η State Route 1 εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος των καλιφορνέζικων ακτών του Ειρηνικού, προσφέροντας συναρπαστικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Οι ηλιόλουστες παραλίες, τα εντυπωσιακά κύματα που καταλήγουν σε ανεξερεύνητους ορμίσκους και οι ελικοειδείς στροφές για γερά νεύρα μέσα σε ομιχλώδη τοπία καθιστούν αυτό το δρόμο μία από τις πιο αξέχαστες, συναρπαστικές και ποικιλόμορφες διαδρομές της Βόρειας Αμερικής. Παρέχουμε μια αναλυτική διαδρομή που περιλαμβάνει την αμερικανική ριβιέρα της Σάντα Μπάρμπαρα, τα εκπληκτικά και παρθένα άγρια τοπία του Μπιγκ Σουρ και το πολιτιστικό κέντρο της Βόρειας Καλιφόρνια, το Σαν Φρανσίσκο.

 • A. Σάντα Μπάρμπαρα

  Η Σάντα Μόνικα είναι η γενέτειρα του σύγχρονου skateboarding και η πρώτη στάση αυτής της όμορφης διαδρομής. Η ταινία "Lords of Dogtown" βασίζεται στους Z-Boys, μια ομάδα skateboarding από το Venice Beach που έφερε την επανάσταση στο άθλημα τη δεκαετία του '70.

  Από τη Σάντα Μόνικα κατευθυνθείτε προς το Μαλιμπού, για να απολαύσετε μια διαδρομή με φοίνικες και αμμουδιές στη μία πλευρά και πράσινους λόφους στην άλλη.

 • B. San Simeon

  Εάν πεινάτε, η San Maria είναι διάσημη για τα εξαιρετικά μπάρμπεκιου. Δοκιμάστε την τριπλή μπριζόλα με όλα τα διαθέσιμα συνοδευτικά.

  Κάντε μια στάση στο Vista Point κοντά στο San Simeon για να δείτε τους περίπου 17.000 θαλάσσιους ελέφαντες. Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία, τους ήχους και τις μυρωδιές, και μην ξεχάσετε ότι κυκλοφορούν και πολλοί σκίουροι!

 • C. Μπιγκ Σουρ

  Διασχίζοντας το κρατικό πάρκο Julia Pfeiffer Burns θα δείτε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες McWay. Το νερό πέφτει απευθείας στα κύματα του ωκεανού που καταλήγουν στην ακτή.

  Αυτό το τμήμα της διαδρομής περικλείει όλη την ομορφιά και τη γαλήνη του Μπιγκ Σουρ, με γέφυρες πάνω από χαράδρες, απόκρημνους γκρεμούς πάνω από τη θάλασσα και μια απαράμιλλη, πανοραμική θέα.

 • D. Σάντα Κρουζ

  Από το Μπιγκ Σουρ συνεχίστε κατά μήκος της ακτής με προορισμό το Μοντερέι. Ο νομπελίστας συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ μεγάλωσε στην κοντινή πόλη Σαλίνας και πολλά μυθιστορήματά του εξελίσσονται σε αυτήν την πόλη ή τις γύρω περιοχές.

  Από εδώ προέρχεται φυσικά και το τυρί Monterey Jack, που δημιουργήθηκε από τους Μεξικανούς φραγκισκανούς μοναχούς στη διάρκεια του 19ου αιώνα. Στον κόλπο του Μοντερέι μπορείτε να δείτε φάλαινες, δελφίνια και φώκιες όλο το χρόνο.

 • E. Σαν Φρανσίσκο

  Συνεχίζοντας βόρεια, η Σάντα Κρουζ διαθέτει μερικές από τις καλύτερες και διασημότερες παραλίες για σέρφινγκ στον κόσμο. Οι σέρφερ μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα 11 παγκοσμίου κλάσης σημεία για σέρφινγκ.

  Η Σάντα Κρουζ φιλοξενεί επίσης τον παλαιότερο πεζόδρομο της δυτικής ακτής που δημιουργήθηκε το 1907. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι σας στο Σαν Φρανσίσκο επισκεφθείτε τον γραφικό φάρο Pigeon Point. Από αυτό το σημείο, μπορείτε να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά φώτα της πόλης.