Ακτή Αμάλφι

Η ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία αποτελεί καταφύγιο των διασήμων και είναι αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό παράκτιο μεσογειακό τοπίο


Ταξιδέψτε γύρω από την ακτή του Αμάλφι, ένα καταφύγιο διασήμων εδώ και αιώνες, που αποτελεί το μικρό μυστικό της Ιταλίας. Οι πάντες, από τον Ρίχαρντ Βάγκνερ μέχρι την Γκρέτα Γκάρμπο, αποζήτησαν εδώ την ηρεμία και τη γαλήνη. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο εντυπωσιακό παράκτιο μεσογειακό τοπίο στην Ευρώπη.

Το 1997 συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί επάξια τον τίτλο της Μέκκας των παραθεριστών που επιθυμούν μια δόση πολυτέλειας στις διακοπές τους. Συνεπώς, θα απολαύσετε καλύτερα την οδηγική εμπειρία στην ακτή του Αμάλφι εκτός θερινής σεζόν, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τον Οκτώβριο και τον Μάιο, όταν τα τουριστικά λεωφορεία είναι αρκετά αραιά και σας επιτρέπουν να απολαύσετε το δρόμο χωρίς περισπασμούς. Τα 65 περίπου χιλιόμετρα του φιδίσιου παράκτιου δρόμου πάνω από τα τυρκουάζ νερά της θάλασσας διανθίζονται με λεμονοδάση και κομψές βίλες σε παστέλ αποχρώσεις, σκαρφαλωμένες στις βουνοπλαγιές. Σύντομα θα διαπιστώσετε γιατί αυτή η ειδυλλιακή τοποθεσία ασκεί τόση ισχυρή και διαρκή γοητεία.

Amalfi, Italy coastal road