Πέρα από την Αθήνα

Ακολουθήστε τα βήματα των θεών καθώς το αίσθημα περιπέτειας σας οδηγεί εκτός της Αθήνας και ακολουθήστε τις αρχαίες Ρωμαϊκές οδούς προς αναζήτηση μύθων και θρύλων

Parthenon, Athens, Greece
 • ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

  4,8 km

  Η μονή χτίστηκε στα ερείπια ενός Ρωμαϊκού ιερού, στους πρόποδες του Υμηττού, κατά τον 11ο αιώνα. Tο εσωτερικό της εκκλησίας είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 16ο και 17ο αιώνα, τυπικές της ζωγραφικής τεχνικής της Κρητικής Σχολής, με λεπτομερείς αναπαραστάσεις της ορθόδοξης αγιογραφίας.

  Να θυμάστε ότι πρέπει να είστε ντυμένοι κατάλληλα όταν επισκέπτεστε ιερά μέρη όπως αυτό. Απαγορεύονται τα σορτς, τα αμάνικα ή διαφανή πουκάμισα, καθώς θεωρούνται ασεβή για τα θεία.

 • ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

  19,3 km

  Χαλαρώστε και βουτήξτε τα πόδια σας στα ιαματικά νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης. Στο μέσο των γαλάζιων νερών της υπάρχει ένας σπάνιος γεωφυσικός σχηματισμός. Μετά από ένα σεισμό, μια μεγάλη υπόγεια σπηλιά κατέρρευσε και σήμερα μπορείτε να διακρίνετε από κοντινή απόσταση τη βραχώδη οροφή της, που ξεχωρίζει από την υπόλοιπη κρημνώδη πρόσοψη.
 • ΕΛΕΥΣΙΝΑ

  24,1 km

  Η θρυλική Ελευσίνα φιλοξενούσε μία από τις πιο γνωστές και μυστηριακές τελετές της αρχαίας Ελλάδας. Οι πιστοί συναθροίζονταν εδώ για να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια με την ελπίδα να αποκομίσουν οφέλη για τη μετά θάνατον ζωή.

  Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην πόλη της Ελευσίνας που αποτελεί σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κόμβο. Είναι επίσης η γενέτειρα του Αισχύλου, του «πατέρα της τραγωδίας», έργα του οποίου παίζονται μέχρι και σήμερα.

 • ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

  69,2 km

  Από το ναό, μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα του ήλιου καθώς δύει πάνω από το πανέμορφο Αιγαίο Πέλαγος. Ο ναός ολοκληρώθηκε το 440 μ.Χ. και είναι πραγματικό θαύμα πώς οι κίονές του στέκονται ακόμα. Με μια προσεχτική ματιά μπορεί να εντοπίσετε το όνομα του λόρδου Βύρωνα χαραγμένο στη βάση ενός κίονα.

  Εξερευνήστε το υπόλοιπο ακρωτήριο του Σουνίου, όπου σύμφωνα με το θρύλο, ο Αιγαίας, ο βασιλιάς της Αθήνας, αυτοκτόνησε πηδώντας στη θάλασσα, εξ ου και η ονομασία Αιγαίο Πέλαγος. Για το τέλος της ημέρας σας επιλέξτε να απολαύσετε αυθεντική ελληνική κουζίνα.

 • ΔΕΛΦΟΙ

  177 km

  Το 1400 π.Χ., οι Δελφοί ήταν το πιο σημαντικό και μυστηριακό ιερό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θεωρούνταν το κέντρο του κόσμου και ο ομφαλός της Γαίας, μητέρας της Γης. Σύμφωνα με τη μυθολογία γέννησε το Σύμπαν, τη Γη, τους τιτάνες και τους θεούς. Προσκυνητές από όλα τα μέρη έρχονταν εδώ γυρεύοντας απαντήσεις για το μέλλον από την Πυθία, ιέρεια του Απόλλωνα.

  Αν και ξακουστή, η πόλη προσέλκυσε περισσότερη προσοχή όταν φιλοξένησε αγώνες παρόμοιους με εκείνους της Ολυμπίας. Η σύγχρονη πόλη των Δελφών συνεχίζει να προσελκύει τουρίστες, καθώς προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό θάλασσας σε κοντινή απόσταση και αρχαιολογικών αξιοθέατων.